Rolada z indyka z suszonymi pomidorami i szpinakiem

4.5 (180 ocen)

  • 25 min

Delikatne indycze mięso doskonale współgra ze szpinakiem i suszonymi pomidorami, całość zawinięta w roladę i usmażona tworzy pyszny pożywny obiad. Tym przepisem będzie delektować się cała rodzina.

  • 25 min

Składniki:

  • 70 dag fileta z indyka
    35 dag świeżego szpinaku
    15 dag suszonych pomidorów
    4 plastry żółtego sera
    1 duża cebula
    3 ząbki czosnku
    3 łyżki aromatyzowanej oliwy z czosnkiem i pomidorami
    Sól i pieprz do smaku

    Panierka:
    Jajka
    Mąka pszenna
    Bułka tarta
    Olej do smażenia
Wystaw ocenę:

4.5 (180 ocen)

Zobacz również:

Rolada Dania główne

Rolada z indyka z suszonymi pomidorami i szpinakiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Fileta z indyka dzielimy na dwie porcje, delikatnie rozbijamy na cienkie płaty przez woreczek foliowy, oprószamy do smaku solą i pieprzem, odstawiamy.
    Na patelni rozgrzewamy oliwę wrzucamy posiekaną cebulę oraz przeciśnięty przez praskę czosnek, szklimy parę minut, po czym dodajemy świeży szpinak, przesmażamy całość chwilę doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Studzimy.
  • 2. Na mięsie rozkładamy po dwa plastry żółtego sera, szpinakowe nadzienie i pokrojone, osączone wcześniej z zalewy suszone pomidory, zawijamy w rulony, panierujemy w mące, rozkłóconym jajku oraz w bułce tartej, smażymy na wolnym ogniu pod przykryciem na oleju z każdej strony na złocisto.

    Podajemy z dowolna surówką.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Indyk Ser żółty Suszone pomidory Szpinak

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Smażenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować