Rolada z indyka z pieczarkami

4.5 (191 ocen)

  • 1 godz. 40 min

Dzisiaj zapraszam na przepyszną roladę z indyka. Ten przepis znalazłam w gazetce PP, ale tam jest wersja ze śliwkami suszonymi. Ja zbytnio nie przepadam za roladami ze słodkim nadzieniem więc u mnie jest z pieczarkami.

  • 1 godz. 40 min

Składniki:

  • - jeden filet z indyka
    - 25 dag pieczarek
    - 3 cebule (jedna mała, a dwie średnie)
    - sól i pieprz
    - ziarenka smaku ziołowe
    - pół litra rosołu może być z kostki

    - nitka do obwiązania rolady
Wystaw ocenę:

4.5 (191 ocen)

Zobacz również:

Rolada Dania główne

Rolada z indyka z pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pieczarki obieramy i kroimy w małą kostkę. Małą cebulę obieramy i kroimy w kostkę.
    Cebulę i pieczarki podsmażamy na patelni doprawiając do smaku solą i pieprzem.
    Mięso myjemy, suszymy, przecinamy wzdłuż. Posypujemy ziarenkami smaku i pieprzem. Nadzienie nakładamy na przekrojonego fileta i zwijamy w roladę. Obwijamy nitką i układamy w brytfance.
    Pozostałe cebule obieramy i kroimy na pół, układamy obok rolady. Zalewamy rosołkiem i pieczemy w piekarniku nagrzanym do 200 C około 1 godz i 20 minut. Od czasu do czasu polewamy rosołkiem.
    Po wyciągnięciu z piekarnika ściągamy nitkę i kroimy w plastry. Podajemy z ziemniakami i ulubioną surówką.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Indyk Pieczarki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Święta Obiad

Podobne przepisy

4.48 (178 ocen)

Opublikowany w Magazynie
Rolada z indyka- pieczone w rękawie do pieczenia

To może cię zainteresować