Rolada z indyka z pesto pietruszkowym i pieczarkami

0 (0 ocen)

  • 20 min

Aromatyczne mięsko na obiad.

  • 20 min

Składniki:

  • Pierś z indyka około 1 kg,

    Pesto z pietruszki – 3 łyżki,

    25 dag pieczarek

    1 duża cebula,

    Sól, pieprz,

    Olej do smażenia
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Rolada z indyka z pesto pietruszkowym i pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Filet z indyka przekrawamy wzdłuż (nie do końca) tak aby powstał duży płat mięsa. Pieczarki obieramy, kroimy na ćwiartki. Na patelni podsmażamy na tłuszczu pokrojoną w drobną kostkę cebulę i pieczarki. Następnie delikatnie tłuczemy mięso (najlepiej przez folię), doprawiamy solą, pieprzem i smarujemy pesto.
  • 2. Na tak przygotowane mięso nakładamy podsmażone pieczarki i zwijamy w rulon. Ja robię to tak, że nakładam rozbity filet z nadzieniem na przeźroczystą folię spożywczą, następnie delikatnie zwijam mięso z folią, dość ciasno. Tak przygotowaną roladę zawijam jeszcze w folię aluminiową , wkładam do naczynia żaroodpornego, podlewam wodą.
  • 3. Tak zawinięte i przygotowane mięso pieczemy w tem. 200 stopni około 50 minut. Po tym czasie wyjmuję mięso z dwóch folii, podlewam powstałym sosem i zapiekam jeszcze około 15 minut. Upieczone roladki kroimy w plastry i podajemy z ryżem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

4.48 (178 ocen)

Opublikowany w Magazynie
Rolada z indyka- pieczone w rękawie do pieczenia

To może cię zainteresować