Rolada z indyka z grefpfrutem i marchewką oraz porem

0 (0 ocen)

Pyszna i soczysta potrawa dla miłośników wytrawnych potraw

Składniki:

  • Pierś z indyka około 600g
    - kilka cząstek czerwonego grejpfruta
    - 1 mała marchewka
    - kawałeczek białej części pora
    - sól, pieprz, czerwona słodka papryka w proszku, zioła prowansalskie
    - łyżka oleju
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Rolada z indyka z grefpfrutem i marchewką oraz porem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pierś myjemy , osuszamy i przecinamy w wzdłuż , w taki sposób jakbyśmy chcieli przeciąć kartki sklejonej książki - nie do końca i jak książkę właśnie mamy otworzyć sobie indyka. Oprószamy solą i pieprzem.Na środku układamy nasz owoc, pokrojoną w cienkie paski marchewkę i poszatkowanego cieniutko pora. Zawijamy ciasno w rulonik i zawiązujemy sznurkiem w jedną roladę - tak , żeby nam się nie rozeszło podczas pieczenia. Smarujemy olejem, posypujemy solą, pieprzem i ziołami oraz papryką , przykrywamy folią aluminiową i pieczemy ok. 50 min w temp 180C ( piekarnik góra dół) po czym ściągamy folię i dopiekamy około 15-20 min .
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Grejpfrut Indyk Marchewka Por

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Niskokaloryczna Obiad

Podobne przepisy

4.48 (178 ocen)

Opublikowany w Magazynie
Rolada z indyka- pieczone w rękawie do pieczenia

To może cię zainteresować