Rolada z indyka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Filet z indyka nacinamy (nie do końca) rozkładamy tak jak książkę i rozbijamy tłuczkiem.Nacieramy przyprawami.
2.Biały ser rozgniatamy widelcem,dodajemy żółtko,sól,pieprz i pokrojone orzechy włoskie-mieszamy.
3.Na patelni robimy zasmażkę z 2 łyżek masła i 1 łyżki mąki,dodajemy startego na tarce buraczka.Smażymy i doprawiamy do smaku solą,octem,cukrem.
4.Filet z indyka smarujemy masą serową.Na masę rozsmarowujemy usmażonego buraczka.Zawijamy fileta w roladę-związujemy sznureczkiem.Filet układamy w naczyniu żaroodpornym,posypujemy papryką słodką,smarujemy masłem i pieczemy ok 40 minut.Po 10 minutach pieczenia polewamy roladę winem.
Porady
Roladę w czasie pieczenia nalezy polewać często wytworzonym sosem.
Czas pieczenia zależy od piekarnika,zawsze należy przed wyjeciem sprawdzić czy się upiekło.
Komentarze