ROLADA Z INDYKA

4.5 (181 ocen)

Zdobywca nagrody

Przepis dnia

Rolada z indyka z białym serem,orzechami i buraczkami:)

Składniki:

  • SKŁADNIKI PODSTAWOWE:

    1 filet z indyka -1 kg
    1 duży ugotowany burak czerwony
    10 orzechów włoskich

    SKŁADNIK DODATKOWY:

    ser biały - 25 dag.


    SKŁADNIKI ROBOCZE:

    1 żółtko
    4 łyżki masła
    1 łyżka octu
    1 łyżka mąki
    1 łyżeczka cukru
    sól
    papryka słodka
    pieprz
    3 łyżki wina białego wytrawnego

    DEKORACJA:

    buraczek czerwony
    marchew
    por
    pietruszka
    szyszki
    kropki na choince z buraczka z majonezu
Wystaw ocenę:

4.5 (181 ocen)

Zobacz również:

Rolada Dania główne Roladki

Rolada z indyka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • rolada z indyka 1. Filet z indyka nacinamy (nie do końca) rozkładamy tak jak książkę i rozbijamy tłuczkiem.Nacieramy przyprawami.
  • rolada z indyka 2. Biały ser rozgniatamy widelcem,dodajemy żółtko,sól,pieprz i pokrojone orzechy włoskie-mieszamy.
  • 3. Na patelni robimy zasmażkę z 2 łyżek masła i 1 łyżki mąki,dodajemy startego na tarce buraczka.Smażymy i doprawiamy do smaku solą,octem,cukrem.
  • 4. Filet z indyka smarujemy masą serową.Na masę rozsmarowujemy usmażonego buraczka.Zawijamy fileta w roladę-związujemy sznureczkiem.Filet układamy w naczyniu żaroodpornym,posypujemy papryką słodką,smarujemy masłem i pieczemy ok 40 minut.Po 10 minutach pieczenia polewamy roladę winem.

Porady

Roladę w czasie pieczenia nalezy polewać często wytworzonym sosem. Czas pieczenia zależy od piekarnika,zawsze należy przed wyjeciem sprawdzić czy się upiekło.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować