Rolada z galaretką i owocami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.BISZKOPT:
1. Białka ubić na sztywną pianę, wsypać cukier, zmiksować.
2. Dodać żółtka, ubić.
3. Mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia. Połączyć z masą, delikatnie mieszając.
4. Całość wylać na blachę wyłożoną papierem do pieczenia.
5. Piec ok. 15 minut w temp. 180 st. C.
6. Przełożyć upieczony biszkopt na ściereczkę, ściągnąć papier i włożyć do do formy na babkę(keksówkę), odcinając po bokach nadmiar ciasta.
2.GALARETKA:
1. Galaretki rozpuścić w 1 litrze gorącej wody. Pozostawić do wystudzenia.
3.Na biszkopt wyłożyć owoce i zalać tężejącą galaretką. Włożyć do lodówki na ok. 2 godziny. Ciasto wyłożyć na talerz, odwracając formę.
Smacznego :)
Komentarze