Rolada z ciasta francuskiego z mięsem mielonym

4.5 (177 ocen)

Nęci i kusi spróbować potrawy musisz

Składniki:

  • 2 płaty gotowego ciasta francuskiego
    50 dag mięsa wołowo -wieprzowego
    1 jajo
    40 dag pieczarek
    2 duże cebule
    4 łyżeczki przecieru pomidorowego
    sól pieprz zioła prowansalskie oregano
    1 rozkłócone białko do przesmarowania rolady przed pieczeniem
Wystaw ocenę:

4.5 (177 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Rolada z ciasta francuskiego z mięsem mielonym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Farsz 1. Mięso,pokrojone na plasterki pieczarki i pokrojoną w kostkę cebulę przesmażyć do miękkości na małej ilości oleju doprawić przyprawami dodać rozkłócone jajo i przecier pomidorowy.Wymieszać i jeszcze chwilę smażyć odstawić do wystudzenia .
  • Zwijamy 2. Ciasto francuskie rozwinąć i wyłożyć na oby dwóch plackach równo farsz.Zwinąć roladę od krótszej strony
  • Pieczemy 3. Posmarować roladę rozkłóconym białkiem piec w 180 st.C ok 30 min.Podawać z sosem czosnkowym.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować