ROLADA Z BOCZKU

5 (193 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Bardzo smaczna rolada z boczku nadziana mięsem mielonym z dodatkami:))

Składniki:

  • 1 płat boczku surowego-mój miał ok 1,5 kg
    0,5 kg.mięsa mielonego
    2 cebule
    4 ogórki konserwowe
    2 papryki konserwowe
    1 jajko
    natka pietruszki
    1 bułka czerstwa
    sól
    pieprz
    papryka słodka
    musztarda
Wystaw ocenę:

5 (193 ocen)

Zobacz również:

Rolada Dania główne Kanapki

Rolada z boczku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • rolada z boczku 1. Boczek naciąć( nie do końca),tak żeby otrzymac jeden duzy płat, rozbić,natrzeć przyprawami odstawic na 2 godziny do lodówki.Przygotowac farsz:do miski włożyc mieso,dodac pokrojona cebulkę,wcześniej namoczona i odciśnietą bułke,jajko,przyprawy,ogórki i papryke-drobno pokrojona-, natkę pietruszki,wyrobić na jednolitą masę.Na boczek wylożyć farsz,zwinąć jak roladę,obzwiazać sznureczkiem,ciasno zawinąć w papier do pieczenia,związać końce.Boczkowa roladę ułożyć w naczyniu żaroodpornym,i piec ok 40 minut.Po tym czasie rozciąc papier do pieczenia ,boczek posmarowac musztardą i piec jeszcze ok 40 minut.W czasie pieczenia polewac sosem który sie wytworzył.

Porady

Roladę z boczku można w naczyniu podlać Bulionem ,dodać listek laurowy i pod koniec pieczenia dodać śmietane wymieszana z koncentratem pomidorowym.Wytworzy wtedy nam sie fajny,smaczny sosik,którym mozna polac ziemniaczki.I obiadek gotowy:)Boczek doskonale nadaje sie na kanapki.Aby sprawdzic czy boczek się dobrze upiekl,należy nakłuć go widelcem.Jęśli bedzie miekki możemy wyłączyć piecyk.:))

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Boczek Mięso Papryka Ogórek

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPWS_03-2014

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować