Rolada z andruta

4.5 (150 ocen)

Robi się ją bardzo szybko, jest tania a naprawdę smaczna!

Składniki:

  • 4 wafle- andruty,
    375g masła lub margaryny,
    galaretka wiśniowa,
    szkl. cukru,
    3 łyżki kakao,
    garść suszonej żurawiny,
    garść suszonych śliwek,
    200g herbatników.

Wystaw ocenę:

4.5 (150 ocen)

Zobacz również:

Desery Andruty Galaretki Herbaty

Rolada z andruta - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Na wilgotnej ściereczce ułożyć wafle, jeden na drugim. Przykryć drugą wilgotną ściereczką i zostawić je na około godzinę, by wafle zmiękły. Masło stopić, dodać cukier i kakao, dokładnie wymieszać, aż cukier się rozpuści. Galaretkę zalać szkl. wrzątku, ostudzić, dodać do masy. Suszone owoce posiekać na mniejsze kawałki, pozostałe 2 wafle oraz herbatniki mocno pokruszyć, wraz z owocami dodać do masy. Całość dokładnie wymieszać.

    Zmiękczone wafle ułożyć jeden za drugim, by lekko nachodziły na siebie, rozsmarować masę i delikatnie zrolować. Wstawić do lodówki, by rolada stężała.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Galaretka Herbatniki Kakao Śliwki Żurawina

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Na zimno Na zimno

Podobne przepisy

To może cię zainteresować