Rolada szpinakowa z łososiem i serkiem wiejskim.

0 (0 ocen)

  • 2 godz.

Mój sposób na przemycenie warzyw i ryb .

  • 2 godz.

Składniki:

  • 450 gram mrożonego szpinaku,
    1,5 łyżki mąki,
    4 jajka,
    sól,
    pieprz,
    2 serki wiejskie,2-4 ząbki czosnku,
    150 gram łososia.

Rolada szpinakowa z łososiem i serkiem wiejskim. - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Szpinak odparowujemy na patelni dodając sól i pieprz.Do odparowanego szpinaku po ostudzeniu dodajemy ubite na sztywno z odrobina soli białka,żółtka i delikatnie mieszamy.Wylewamy na wyłożoną papierem do pieczenia blaszkę z piekarnika i pieczemy w 180 stopniach przez 1015 minut. W tym czasie w mikserze (w kielichu)rozdrabniamy obrane ząbki czosnku,dodajemy serki wiejskie,sól i pieprz.Miksujemy na gładka masę.
    Upieczone ciasto ze szpinakiem odrobinę studzimy,tak aby dało się je zwinąć.Wykładamy masę z serków wiejskich i czosnku,następnie równomiernie układamy kawałki łososia i zwijamy przy pomocy papieru na którym się piekła.Wkładamy do lodówki aby zastygłą.

Porady

Serek wiejski można zastąpić innym serkiem twarogowym a czosnek mniej intensywnym dodatkiem,np.koperkiem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy