Rolada szpinakowa z łososiem i serkami

0 (0 ocen)

  • 50 min

Coś zupełnie innego, a zarazem tak fantastycznego w smaku!

  • 50 min

Składniki:

  • Farsz:
    10 dag wędzonego łososia
    2 jajka
    20 dag serka kanapkowego z ziołami lub szczypiorkiem
    5 dag masła
    20 dag sera topionego śmietankowego
    Kilka suszonych pomidorów w oleju
    Sól, pieprz

    Ciasto:
    1 opakowanie mrożonego szpinaku
    4 jajka
    3 ząbki czosnku
    Szczypta gałki muszkatołowej
    1 łyżka masła
    Sól, pieprz
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Rolada Przystawki

Rolada szpinakowa z łososiem i serkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Farsz: Jajka ugotować na twardo, zimne pokroić w kostkę, odsączone pomidory w cienkie paseczki. Łososia potargać na niewielkie kawałki. Masło utrzeć dodać serki cały czas ucierając. Masa ma być puszysta. Na końcu wmieszać pozostałe składniki. Doprawić do smaku.
  • 2. Ciasto: Szpinak rozmrozić i odsączyć z nadmiaru wody. Przełożyć na patelkę z roztopionym masłem. Chwilę dusić aż cały płyn odparuje. Dodać międzyczasie przeciśnięty przez praskę czosnek i doprawić do smaku. Ostudzić. Do zimnego szpinaku wmieszać żółtka, a na końcu delikatnie połączyć z ubitą na sztywno pianą z białek. Przelać na dużą blachę od piekarnika wyłożoną papierem do pieczenia. Piec ok. 25 minut w 180 stopniach. Jeszcze ciepły placek oderwać delikatnie od papieru. Na zimne ciasto przełożyć farsz. Zwinąć ciasno w roladę. Odstawić do lodówki do stężenia.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Łosoś Szpinak

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować