Rolada szpinakowa z kurczakiem i boczkiem

4.5 (140 ocen)

Jak ja uwielbiam szpinak z aromatem czosnku, kurczaka i boczek. To połączenie jest rewelacyjne.

Składniki:

  • 1 podwójna pierś z kurczaka
    300 g mrożonego szpinaku
    1 łyżka masła
    3 ząbki czosnku
    Sól
    Pieprz
    Liść lubczyku
    Słodka czerwona papryka
    150 g wędzonego boczku w plastrach
Wystaw ocenę:

4.5 (140 ocen)

Zobacz również:

Rolada Dania główne

Rolada szpinakowa z kurczakiem i boczkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • image-01t01h2 1. Filet z kurczaka kroimy na płaty (jak na schabowe). Delikatnie rozbijamy i układamy na blacie, tak żeby jeden zachodził na drugi. Przyprawiamy słodką czerwoną papryką oraz liściem lubczyku. W garnku rozgrzewamy masło, dodajemy szpinak. Dusimy do rozmrożenia, dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek, doprawiamy solą i pieprzem. Przestudzony farsz układamy na mięsie. Zwijamy wzdłuż dłuższego boku. Roladę układamy na folii aluminiowej, obkładamy plastrami boczku. Szczelnie zawijamy folią i pieczemy w nagrzanym do 180*C piekarniku przez 45 minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Boczek Szpinak

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować