• Rolada śmietankowa.

    Dodane przez: BasiaB

  • Pyszna rolada.

  • Składniki

    Ciasto:
    ● 4 jajka
    ● 3/4 szkl. cukru
    ● 3/4 szkl. mąki
    ● 1 łyżka octu
    ● 1 cukier waniliowy
    ● 1 łyżeczka proszku do pieczenia

    Krem:
    ● 0.5 l śmietany 36%
    ● 1 śmietan fix
    ● cukier puder (do śmietany)

  • Sposób przygotowania

    1.

    Żółtka oddzielić od białek, ocet i proszek do pieczenia dodać do żółtek. Wszystkie składniki ubić mikserem. Białka ubić na sztywną pianę, dodać cukier i cukier waniliowy, nadal miksując. Dodać żółtka i mąkę. Wymieszać. Całość wylewamy na brytwannę.

    2.

    Pieczemy 10-15 min. w temp. 110 stopni.

    3.

    Wyjmujemy z brytwanny, zawijamy w ściereczkę i wkładamy do lodówki.

    4.

    Po wystygnięciu rozwijamy, smarujemy ubitą śmietaną i zwijamy. Wkładamy do lodówki. SMACZNEGO!

  • Słowa kluczowe (tagi):

    tania_kuchnia, slodkie_zycie
  • 3 komentarze

Dodane przez: BasiaB

BasiaB 4

punkty:

Statystyki przepisu:

Dodany: 2013-01-31T20:23:16+01:00

376 odwiedzin


Sprawdź książki z tym przepisem

Zobacz, kto poleca ten przepis

Inne przepisy dodane przez tego użytkownika:

więcej »