Rolada serowo-drobiowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Rolada:
Jaja, majonez i ser zmiksować i wylać na blachę. Piec ok. 15 min. Podsmażyć pieczarki z cebulą. Doprawić do smaku. Piersi rozbić, posolić, popieprzyć. Na wystudzone ciasto rozłożyć równomiernie rozbite piersi z kurczaka, a następnie podsmażone pieczarki z cebulą. Całość zwinąć w roladę. Piec 45 min.
Sos:
Czosnek przecisnąć przez praskę lub drobno posiekać. Dodać ketchup i majonez. Wszystko razem wymieszać.
Ostudzoną roladę zawinąć w folię aluminiową i schłodzić w lodówce (minimum 2 godziny). Pokroić w plastry i polać sosem.
Porady
Po nałożeniu pieczarek na piersi można je posypać odrobiną suchej żelatyny, aby rolada lepiej się kroiła.
Komentarze