Rolada serowa z pieczarkami - krok po kroku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Pieczarki ścieramy na tarce i przesmażamy, w połowie smażenia dodajemy cebulkę i smażymy do jej zeszklenia, przyprawiamy także solą, pieprzem i czosnkiem granulowanym (możemy użyć świeżego czosnku, podczas smażenia dodać go razem z cebulką )
Całość odstawiamy do przestygnięcia, a następnie dodajemy bułkę tarta i jajko, mieszamy i odstawiamy.
2.Filety rozcinamy w połowie i rozbijamy cienko, przyprawiamy i na czas przygotowania ciasta serowego chowamy je do lodówki.
3.Ser ścieramy na średnich oczkach, dodajemy rozkłócone jajka oraz majonez - mieszamy wszystko.
4.Dużą blachę od piekarnika wykładamy papierem do pieczenia i smarujemy ją olejem.
Wykładamy równomiernie ciasto serowe.
5.Pieczemy je w około 170-180 stopniach przez 25-30 min do ze złocenia.
Od razu po wyjęciu z pieca, delikatnie odrywamy papier od ciasta serowego.
6.Teraz wykładamy na niego ściśle filety, tak na 3/4 długości oraz rozkładamy farsz pieczarkowy.
7.Następnie zaczynamy z wyczuciem zawijać całość w roladę.
8.Następnie zawiniętą roladę, zawijamy w papier do pieczenia i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stop na 30-40 min.
Papier do pieczenia odrywamy kiedy nasza rolada ostygnie całkowicie.
Komentarze