Rolada serowa z pieczarkami i mięsem

4.5 (155 ocen)

  • 2 min

Jest to fantastyczne połączenie smaków. Masa serowa jest po prostu rewelacyjna a w połączeniu z masą mięsną daje niesamowity efekt. Smakuje zarówno na ciepło jak i na zimno.

  • 2 min

Składniki:

  • 30 dag żółtego sera
    20 dag majonezu
    3 całe jajka
    0,5 kg mięsa mielonego
    0,5 kg pieczarek
    2 cebule
    masło
    wegeta,
    pieprz, papryka mielona
Wystaw ocenę:

4.5 (155 ocen)

Zobacz również:

Przystawki Przekąski

Rolada serowa z pieczarkami i mięsem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Rolada z pieczarkami i mięsem 1. Ser zetrzeć na dużych oczkach, dodać majonez, jajka; wymieszać i wylać na formę o wymiarach 35 x 25 wysmarowaną tłuszczem i wyłożoną natłuszczonym papierem. Piec przez 30 min. Gdy ostygnie wyjąć i zdjąć papier. Przygotować farsz: usmażyć cebule na maśle, dodać pokrojone pieczarki i smażyć aż woda wyparuje. Gdy ostygną zmielić, połączyć z mięsem mielonym i doprawić. Dokładnie wymieszać, wyłożyć na upieczony placek serowy i zawinąć w roladę na foli aluminiowej. Wierzch posypać wegetą, zawinąć folią i piec 30 minut.

Porady

Następnym razem zmniejszyłabym grzyby do 25 dag bo tak mi tej masy dużo wyszło, że przy zwijaniu rolada mi nieco pękła. Na szczęście podczas zapiekania, mocno ściśnięta folią aluminiową, przyjęła właściwą formę i się nie rozpadła.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Zobacz inne z:

Przekąska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować