• Rolada serowa z pieczarkami

    Autor: Monika Bojko, Wojsławice

  • Apetycznie wygląda i wyśmienicie smakuje.

  • Składniki

    35 dag łagodnego żółtego sera
    30 dag pieczarek
    35 dag filetów z kurczaka
    cebula
    1/2 szklanki majonezu
    3 jajka
    olej do smażenia
    sól
    pieprz

  • Sposób przygotowania

    1.

    Ser ścieramy na tarce o dużych oczkach. Wbijamy jajka i mieszamy z majonezem. Masę wlewamy na wyłożoną pergaminem blachę (25x40cm) i pieczemy ok. 20 minut w temperaturze 180 °C.

    2.

    Mięso myjemy, osuszamy i przekrawamy w poprzek na pół. Rozbijamy. Oprószamy solą i pieprzem.

    3.

    Cebulę obieramy i siekamy. Pieczarki oczyszczamy i kroimy w plastry. Dusimy z cebulą na rozgrzanym oleju.

    4.

    Na ciepłym serowym placku układamy mięso i przykrywamy warstwą pieczarek. Zwijamy w roladę i zapiekamy 25 minut w temp. 180 °C.

  • Słowa kluczowe (tagi):

    rolada serowa, pieczarki, ser
  • dodaj komentarz 15 komentarzy
    • Gość
      2013-11-14T13:51:10+01:00 sloncewa (gość) IP: 81.18.*.*
      Wygląda przepysznie! I jaki prosty przepis! Jutro piekę!
    • Gość
      2013-12-12T21:07:39+01:00 agata (gość) IP: 77.253.*.*
      ta masa ma byc razem z serem tak?
    • RedakcjaPP
      2013-12-13T18:04:44+01:00 RedakcjaPP
      Tak, do startego sera wbijamy jajka i mieszamy z majonezem.
      Basia
    • Gość
      2014-01-19T09:59:51+01:00 gość IP: 10.10.*.*
      czy mięso zmięknie podczas tak krótkiego zapiekania
    • redakcyjna_kucharka
      2014-01-20T08:50:29+01:00 redakcyjna_kucharka
      mięso jet rozbite jak na kotlety i powinno się upiec
    • Gość
      2014-01-20T16:39:55+01:00 danka (gość) IP: 10.10.*.*
      Rolada jest pyszna,robiłam ją już dwa razy.Przepis dostałam od koleżanki.Podaję ją z sosem czosnkowym.
    • Gość
      2014-03-19T15:58:19+01:00 tomek (gość) IP: 83.29.*.*
      to jest pyszne
    • kaskamar
      2014-03-23T20:09:55+01:00 kaskamar
      brzmi pysznie jak jednak zawinąć roladę na ciepłym serze? razem z pergaminem?
    • Gość
      2014-04-09T08:18:39+02:00 ANIA (gość) IP: 83.4.*.*
      Rolada jest przepyszna. Moim domownikom bardzo smakuje.
    • Gość
      2014-05-05T13:21:11+02:00 gość IP: 83.31.*.*
      czy gorąca rolada odejdzie od pergaminu i da się zwinąć?
    • Gość
      2014-10-16T14:41:06+02:00 gość IP: 176.98.*.*
      Czekam na ser Wiesiu mi kupi i zrobię mu pyszną rolade pozdrawiam Ania Rzymian
    • Gość
      2014-10-16T22:03:07+02:00 gość IP: 83.24.*.*
      czy masy serowej nie trzeba doprawić solą i pieprzem
    • BOŻENA ZIARNO
      2014-11-07T10:30:25+01:00 BOŻENA ZIARNO
      przeepyszna!
    • Gość
      2014-11-16T00:25:51+01:00 gość IP: 164.126.*.*
      z czym można podawać rolade z jaką surówką??pozdrawiam
    • anka1988
      2014-11-16T08:37:27+01:00 anka1988
      Pysznie się prezentuje.

      Myślę, że można podać ją ze surówką.

Autor: Monika Bojko, Wojsławice

RedakcjaPP 5899

punkty:

Statystyki przepisu:

Dodany: 2011-12-12T16:04:32+01:00

19293 odwiedziny

Dodane przez: RedakcjaPP


Sprawdź książki z tym przepisem

Zobacz, kto poleca ten przepis

Zdobyte wyróżnienia:

Opublikowany w Przyślij Przepis
Zobacz PDF z przepisem »
Przepis z magazynu: PP_11-2011

Inne przepisy dodane przez tego użytkownika:

więcej »

Inne przepisy w kategorii