Rolada schabowa z kaparami

4.5 (145 ocen)

Rolada schabowa nadziewana mięsem mielonym i kaparami

Składniki:

  • 1 kg schabu
    2 łyżki soku z cytryny
    sól , pieprz
    NADZIENIE :
    30 dkg szynki lub piersi z indyka
    1/2 bułki czerstwej
    cebula ,
    2-3 ząbki czosnku
    jajko
    2 łyżki kaparów
    sól ,pieprz do smaku


Wystaw ocenę:

4.5 (145 ocen)

Zobacz również:

Rolada Dania główne

Rolada schabowa z kaparami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Rolada schabowa z kaparami 1. Schab rozciąć , formując prostokąt , delikatnie rozbić , skropić sokiem z cytryny i posypać solą i pieprzem .
    Szynkę lub pierś z indyka zmielić , dodać namoczoną w wodzie i odciśniętą bułkę , jajko , kapary , pokrojoną w drobną kostkę cebulę ,przeciśnięty przez praskę czosnek , sól i pieprz , wszystko dokładnie wyrobić . Masę mieloną równo rozłożyć na schab ,zwinąć roladę , dobrze ścisnąć ,można związać lub spiąć wykałaczkami , włożyć do foremki . Piec w temp 180 *C około 60 minut .
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Schab

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować