Rolada schabowa z białą kiełbasą

4.5 (197 ocen)

  • 30 min

Pyszna rolada dla smakoszy mięs.

  • 30 min

Składniki:

  • 1.5 kg schabu bez kości,
    1-2 pętka białej kiełbasy,
    musztarda sarepska,
    30 dag sera żółtego
    majeranek
    pieprz czarny mielony
    mielona papryka czerwona,
    Kucharek do smaku
Wystaw ocenę:

4.5 (197 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Rolada schabowa z białą kiełbasą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Schab rozkroić na prostokąt, lekko rozbić tłuczkiem, oprószyć kucharkiem pieprzem i majerankiem.

    Kiełbaski obrać z osłonki i pokroić w poprzek w cienkie plastry, ser w 1 cm pasy i rozłożyć na mięsie, posmarować musztardą i zrolować.
    Obwiązać nicią.

    Oprószyć papryką i kucharkiem.

    Przełożyć do naczynia do zapiekania, skropić olejem.


    Wstawić do piekarnika nagrzanego do 220°C. Piec 20 minut, a następnie zmniejszyć temp do 180°C i piec jeszcze przez 75 minut.

    Można zrobić wersje bez sera .

    Będzie równie pyszna .Jest dobra zarówno na zimno jaki na ciepło.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Święta Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować