Rolada pieczarkowa

4.5 (143 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

Do uroczej leśniczówki w Czerwonce koło Ełku zaprosiła nas Grażyna Piela z córką i wnuczką.

Składniki:

  • Ciasto:
    ● 12 łyżek mąki
    ● 4 jajka
    ● 1/2 kostki margaryny
    ● 1/2 l mleka
    ● sól
    Farsz:
    ● 1/2 kg pieczarek
    ● 2 cebule
    ● 5 ogórków kiszonych
    ● 3-4 połówki papryki konserwowej (objętościowo powinno być trochę mniej niż ogórków)
    ● sól, pieprz
    ● olej do smażenia
    Oraz:
    ● 5-7 dag startego żółtego sera
Wystaw ocenę:

4.5 (143 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Rolada pieczarkowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Składniki na ciasto miksujemy. Ciasto przelewamy na wyłożoną pergaminem blachę z piekarnika. Pieczemy ok. 25 minut w 180 °C.
  • 2. Farsz: ogórki i paprykę kroimy w kostkę. Pieczarki oczyszczamy i kroimy. Cebule obieramy i siekamy. Podsmażamy na oleju z pieczarkami. Studzimy. Mieszamy z ogórkami i papryką. Doprawiamy.
  • 3. Na gorący placek wykładamy równomiernie farsz. Zwijamy delikatnie w roladę. Posypujemy serem i zapiekamy jeszcze 20 minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPWS_02-2012

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować