Rolada Kokosowa

4.5 (141 ocen)

  • 30 min

Moja kokosowa inspiracja.

  • 30 min

Składniki:

  • BISZKOPT
    4 jajka
    125g cukru
    125g mąki
    1 łyżeczka ekstraktu waniliowego
    2 łyżeczki wody

    MASA ŚMIETANOWA
    360g śmietanki 36%
    2 opakowania śmietan fix
    100g kokosu
Wystaw ocenę:

4.5 (141 ocen)

Zobacz również:

Rolada Rolada biszkoptowa Desery

Rolada kokosowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ubijamy całe jajka z wodą i cukrem na puszystą masę. Dodajemy przesianą mąkę oraz ekstrakt waniliowy. Lekko mieszamy od brzegów do środka.
  • 2. Ciasto przelewamy do dużej formy 35x35 posmarowaną i wyłożoną pergaminem. Pieczemy 12-15 min w temp. 190 stop. C. Po wyjęciu z piekarnika ciepłą roladę zwinąć w mokrą ściereczkę.
  • 3. Śmietankę ubijamy ze śmietanfixem. Do ubitej, sztywnej piany dodajemy kokos i delikatnie mieszamy.
  • 4. Roladę smarujemy masą śmietanową i zwijamy. Trochę śmietany zostawiamy na górę do dekoracji.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Śmietana

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować