Rolada jabłkowa

4.5 (180 ocen)

  • 10 min

Pyszna rolada jabłkowa na delikatnym biszkopcie

  • 10 min

Składniki:

  • 4 jajka
    1/2 szkl. cukru
    3/4 szkl. mąki
    łyżeczka proszku do pieczenia
    kilka jabłek
Wystaw ocenę:

4.5 (180 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Rolada Desery

Rolada jabłkowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Białka ubić, dodać cukier, potem żółtka i wymieszać z mąką zmieszaną z proszkiem. Obrane i utarte na tarce z dużymi otworami jabłka wyłożyć na blachę od piekarnika (wysmarowaną i posypaną bułką tartą), trochę posypać cukrem, wylać na jabłka ciasto biszkoptowe, piec 15 minut w piekarniku nagrzanym do 180stopni. Po upieczeniu wyjąć ciasto i zwinąć w rulon.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jabłka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować