Rolada grzybowa

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Robię ją często w sezonie, bo rodzina za nią przepada, a z mężem zbieramy sporo grzybów.

Składniki:

  • ● 1/2 kg świeżych grzybów
    ● 1 średnia cebula
    ● wafel suchy kwadratowy
    ● łyżka oleju lub smalcu
    ● jajko
    ● bułka tarta
    ● 5-6 ziemniaków
    ● sól
    ● pieprz

Rolada grzybowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Grzyby obgotowujemy, odcedzamy,
    drobno kroimy. Cebulę
    kroimy w kostkę, szklimy
    na tłuszczu, dodajemy grzyby,
    doprawiamy solą i pieprzem,
    chwilę smażymy.
  • 2. Ziemniaki obieramy, gotujemy
    w osolonej wodzie, odcedzamy,
    ugniatamy tłuczkiem.
    Gorące wykładamy na
    wafel, a na nie farsz z grzybów.
    Zwijamy i wstawiamy na
    2 godziny do lodówki.
  • 3. Roladę kroimy w plastry,
    panierujemy w jajku i bułce
    i smażymy na oleju lub smalcu.
    Podajemy na gorąco.

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_09-2008

Komentarze

Podobne przepisy