Rolada francuska z białą kiełbasą i warzywami

4.5 (200 ocen)

  • 20 min

Prosta i smaczna. Idealnie wkomponuje się na świąteczny stół i nie tylko!

  • 20 min

Składniki:

  • 1 płat gotowego ciasta francuskiego 275g
    2 pętka białej kiełbasy
    100g sera żółtego
    5 cm kawałek pora – zielona część
    4 -5 pieczarek
    3 łyżki kukurydzy z puszki
    Sól, pieprz
Wystaw ocenę:

4.5 (200 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Przystawki Ciasto

Rolada francuska z białą kiełbasą i warzywami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kiełbasę jeśli jest surowa ugotować, zimną pokroić w kostkę. Pieczarki obrać i zetrzeć na tarce o dużych oczkach wraz z serem żółtym. Pora posiekać w plasterki. Na cieście rozłożyć ser, pieczarki, posypać je kiełbasą, porem i kukurydzą. Całość delikatnie posolić i posypać pieprzem. Zwinąć w roladę i piec do zrumienienia ok. 30 – 40 minut w formie keksowej
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować