Prosta i smaczna. Idealnie wkomponuje się na świąteczny stół i nie tylko!
20 min
Składniki:
1 płat gotowego ciasta francuskiego 275g
2 pętka białej kiełbasy
100g sera żółtego
5 cm kawałek pora – zielona część
4 -5 pieczarek
3 łyżki kukurydzy z puszki
Sól, pieprz
Rolada francuska z białą kiełbasą i warzywami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Kiełbasę jeśli jest surowa ugotować, zimną pokroić w kostkę. Pieczarki obrać i zetrzeć na tarce o dużych oczkach wraz z serem żółtym. Pora posiekać w plasterki. Na cieście rozłożyć ser, pieczarki, posypać je kiełbasą, porem i kukurydzą. Całość delikatnie posolić i posypać pieprzem. Zwinąć w roladę i piec do zrumienienia ok. 30 – 40 minut w formie keksowej
Komentarze