Rolada francuska

4.5 (177 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Z żoną przyrządzamy tę roladę dla znajomych i rodziny. Podajemy ją zwykle z surówkami.

Składniki:

  • ● filet z kurczaka
    ● 30 dag pieczarek
    ● 25 dag żółtego sera
    ● 1/2 puszki kukurydzy
    ● op. ciasta francuskiego
    ● jajko
    ● olej
    ● sól
    ● pieprz
    ● czosnek granulowany
    ● zioła prowansalskie
    ● bazylia
    ● ostra mielona papryka
Wystaw ocenę:

4.5 (177 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Przystawki

Rolada francuska - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso myjemy, osuszamy
    papierowym ręcznikiem i kroimy
    w małą kostkę. Smażymy
    na rozgrzanym oleju. Doprawiamy.
    Wyjmujemy i osączamy
    z tłuszczu.
  • 2. Pieczarki oczyszczamy,
    drobno kroimy i podsmażamy
    na rozgrzanym oleju. Doprawiamy.
    Wyjmujemy i osączamy.
    Ser ścieramy na tarce
    o małych oczkach. Kukurydzę
    osączamy.
  • 3. Ciasto rozkładamy. Wykładamy
    mięso, pieczarki, kukurydzę
    i ser. Zwijamy w roladę.
  • 4. Roladę kładziemy na blasze.
    Wierzch smarujemy rozkłóconym
    jajkiem. Pieczemy
    ok. 25 minut w 200 °C.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ciasto francuskie Filet z kurczaka

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPWS_04-2011

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować