Rolada drobiowa nadziana grzybami i ziołowym camembertem

0 (0 ocen)

Kolejny mój eksperyment, który okazał się strzałem w dziesiątkę. Znakomicie smakuje na ciepło, ale na zimno jest równie pyszna. Sadzę, że zagości na moim świątecznym stole. Jest rewelacyjna i pięknie się prezentuje.

Składniki:

  • 1 filet z kurczaka
    100 g pieczarek
    50 g kurek
    1 cebula
    60 g ziołowego sera camembert
    Suszone pomidory
    Przyprawa do mięsa
    Sól
    Pieprz
    Olej do smażenia
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Rolada Dania główne

Rolada drobiowa nadziana grzybami i ziołowym camembertem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • image-036jp0t 1. Kurki czyścimy. Pieczarki i cebulę kroimy w kosteczkę. Wszystko smażymy na rozgrzanej patelni. Przyprawiamy solą i pieprzem.
  • image-1scw8mf 2. Filet kroimy na cieńsze płaty. Na desce rozkładamy pierwszy płat, przyprawiamy przyprawą do mięsa, układamy suszone pomidory
  • image-1fymcmx 3. Następnie dodajemy grzyby z cebulką
  • image-0f7bi19 4. Na końcu układamy ziołowy ser.
  • 5. Przykrywamy drugim płatem mięsa. Formujemy roladę (boki zakładamy do środka). Mięso posypujemy przyprawą do mięsa. Roladę szczelnie owijamy folią aluminiową i pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180*C przez 40 minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Camembert Sery

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować