ROLADA DROBIOWA

4.5 (192 ocen)

Zdobywca nagrody

Przepis dnia
  • 4 godz.
  • Więcej niż 10 osób
  • Średni

bardzo smaczna

  • 4 godz.
  • Więcej niż 10 osób
  • Średni

Składniki:

  • 1 kurczak
    25 dag fileta drobiowego
    45 dag karkówki
    20 dag pieczarek
    1 duża cebula
    Włoszczyzna
    Przyprawy: sól, ,przyprawa uniwersalna, pieprz, gyros, 3 listki laurowe, 4 ziela angielskie oraz żelatyna ok. pół opakowania
Wystaw ocenę:

4.5 (192 ocen)

Zobacz również:

Rolada Dania główne Wędliny

Rolada drobiowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • rolada drobiowa 1. Kurczaka rozciąć na pół i wyjąć wszystkie kostki.
    Na resztkach z kurczaka, włoszczyźnie i przyprawach ugotować esencjonalny wywar.
    Mięso z kurczaka rozłożyć na folii, skórą do dołu. Tam, gdzie jest więcej mięsa, wyciąć i rozłożyć, gdzie jest go zbyt mało.
    Cały płat mięsa posmarować olejem, skropić sokiem z cytryny. Przyprawić ,przyprawa uniwersalna lub solą, pieprzem. Oprószyć koperkiem suszonym.
    Przykryć i odstawić na 1 -2 godziny.
    W tym czasie zemleć mięso z karkówki i fileta, zemleć też razem przesmażoną cebulę z pieczarkami oraz 1 ugotowaną marchewkę i kawałek ugotowanego selera. Masę mięsną doprawić do smaku gyrosem, pieprzem, ,przyprawa uniwersalna lub solą.
    Płat z kurczaka oprószyć żelatyną w proszku.
    Rozłożyć farsz z mięsa mielonego i za pomocą folii zwijać dosyć scisło w roladę.
    Roladę owinąć w sciereczkę, końce związać jak cukierek.
    Ułożyć ją na podstawce, w garnku do gotowania ryby, podlać wywarem i gotować wolno ok. 2 do 2,5 godziny.
    Pozostawić w garnku do wystudzenia. Następnie wyjąć z wywaru, obciążyć i wystudzić. Kroić następnego dnia.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Śniadanie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować