Rolada chorwacka

5 (160 ocen)

  • 25 min

Bardzo smaczna dzięki swojej bogatej, nietypowej zawartości.

  • 25 min

Składniki:

  • 10 dag mielonego mięsa wieprzowego
    60 dag mielonego mięsa z kurczaka
    kajzerka
    2 cebule
    ząbek czosnku
    jajko ugotowane na twardo
    2 jaja
    2 marchewki
    10 dag mrożonej fasolki szparagowej
    2 łyżki oleju
    pieprz, sól
    masło do wysmarowania formy
    kilka pomidorków koktajlowych i koperek do dekoracji.


Wystaw ocenę:

5 (160 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Rolada chorwacka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kajzerkę namoczyć, odcisnąć. Cebule i czosnek obrać, posiekać, cebule przesmażyć na łyżce oleju. Ugotowane jajo obrać, przekroić, wyjąć żółtko, razem z białkiem pokroić w kostkę.
  • 2. Mięsa połączyć, wyrobić z cebulą, czosnkiem, odciśniętą kajzerką. Doprawić solą i pieprzem.Wstawić do lodówki. (jeśli masa będzie zbyt rzadka dodać parę łyżek bułki tartej).
  • ugotować fasolkę i marchew 3. Marchewkę obrać, opłukać, pokroić. Fasolkę wrzucić na osolony wrzątek. Gotować 7 minut, dodać do niej marchewki, gotować jeszcze 3 minuty.
  • warzywa na masie mięsnej 4. Na papierze do pieczenia z masy uformować prostokąt ( 30x20) u grubości 1 cm. Rozłożyć na nim warzywa, pokrojone białko i żółtko, zwinąć w roladę. Naczynie żaroodporne wysmarować tłuszczem, ułożyć w nim pieczeń i wstawić na 50 minut do piekarnika nagrzanego do 180 st.
    Ozdobić pomidorkami koktajlowymi i koperkiem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Fasolka szparagowa

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować