Rolada brokułowa

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Efektami moich dokonań kulinarnych dzielę się ze znajomymi z pracy.

Składniki:

  • ● 1 kg brokułów
    ● 25 dag pieczarek
    ● 5 plastrów żółtego sera
    ● 2 parówki
    ● 3 jajka
    ● 1/2 szkl. bułki tartej
    ● 100 ml śmietanki 30-proc.
    ● 3 ząbki czosnku
    ● łyżeczka masła
    ● sól, pieprz

Rolada brokułowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Bułkę tartą zalewamy śmietanką. Posiekane pieczarki smażymy na maśle.
    Brokuły blanszujemy i mielimy. Mieszamy z bułką, pieczarkami, jajkami oraz
    zmiażdżonym czosnkiem. Doprawiamy.
  • 2. Masę wykładamy na folię aluminiową i formujemy prostokąt o grubości ok.
    1,5 cm. Przykrywamy serem, wzdłuż kładziemy parówki. Zwijamy. Pieczemy
    45 minut w 180 °C. Rozcinamy folię i pieczemy jeszcze kwadrans.

Notka redakcyjna

PP_02-2012

Komentarze

Podobne przepisy