Rolada bounty

4.98 (171 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Przepyszna rolada z nadzieniem kokosowym.

Składniki:

  • Składniki biszkopt :

    4 jajka
    3/4 szklanki cukru
    1/2 szklanki mąki
    60g stopionego masła
    3 łyżki kakao

    Składniki masa :

    3 szklanki mleka,
    0,5 szklanki cukru,
    1 budyń śmietankowy,
    200g masła,
    200g wiórek kokosowych.
Wystaw ocenę:

4.98 (171 ocen)

Zobacz również:

Rolada Desery Bounty

Rolada bounty - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Przygotowanie biszkoptu :


    Białka ubij na sztywną pianę. Wsyp partiami cukier cały czas miksując. Pojedynczo dodawaj żółtka. Wlej masło. Delikatnie wsyp mąkę oraz kakao, delikatnie połącz składniki. Ciasto przelej na formę . Piecz w nagrzanym piekarniku do 180 stopni przez 10-12 minut. Na blat połóż ścierkę na którą gorącą roladę obróć na drugą stronę i delikatnie ściągnij papier do pieczenia. Zwiń roladę wraz ze ściereczką i pozostaw do ostygnięcia.
  • 2. Przygotowanie masy : Do garnka wlej 2 1/2 szklanki i zagotuj. Wsyp cukier, kokos i gotuj około 10 minut. Dodaj pokrojone masło w kostkę i wymieszaj składniki. W reszcie mleka rozpuść budyń i wlej do masy koksowej. Ostudź.
  • 3. Delikatnie rozwiń roladę i posmaruj masą całość. Ponownie zwiń i wstaw do lodówki na minimum 3 godziny.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kokos

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

KH_03-2013

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować