Rolada biszkoptowa z kremem i galaretką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.CIASTO
Ubić pianę z cukrem na sztywno, dodawać po jednym żółtku a na końcu dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia.
2.Blachę do ciasta wyłożyć pergaminem, posmarować tłuszczem, wylać ciasto na blachę. Wstawić do piekarnika. Piec ok 10 minut w dobrze nagrzanym piekarniku.
3.Upieczoną roladę, wyjąć z blachy, zdjąć papier i zwinąć roladę w rulon.
4.KREM
Odlać szklankę mleka, resztę mleka zagotować z cukrem.
5.Proszek budyniowy wymieszać w szklance mleka, wlać na gotujące się mleko, mieszając doprowadzić do zagotowania, ostudzić.
6.Margarynę utrzeć z budyniem na puszysty krem.
7.Galaretki przygotować według przepisu na opakowaniu, przelać do podłużnej formy, odstawić do całkowitego stężenia.
Komentarze