Rolada biszkoptowa z kremem i galaretką

4.46 (183 ocen)

Rolada z kremem i galaretką do kawy

Składniki:

  • mąka -10 łyżek
    cukier -10 łyżek
    jajka -10 szt
    proszek do pieczenia -1 łyżeczka
    tłuszcz
    KREM
    margaryna - 1,5 kost
    budyń śmietankowy -2 opak
    mleko - 700 ml
    cukier -3 łyżki
    galaretka wiśniowa- 2 opak
Wystaw ocenę:

4.46 (183 ocen)

Zobacz również:

Rolada Desery

Rolada biszkoptowa z kremem i galaretką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. CIASTO
    Ubić pianę z cukrem na sztywno, dodawać po jednym żółtku a na końcu dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia.
  • 2. Blachę do ciasta wyłożyć pergaminem, posmarować tłuszczem, wylać ciasto na blachę. Wstawić do piekarnika. Piec ok 10 minut w dobrze nagrzanym piekarniku.
  • 3. Upieczoną roladę, wyjąć z blachy, zdjąć papier i zwinąć roladę w rulon.
  • 4. KREM
    Odlać szklankę mleka, resztę mleka zagotować z cukrem.
  • 5. Proszek budyniowy wymieszać w szklance mleka, wlać na gotujące się mleko, mieszając doprowadzić do zagotowania, ostudzić.
  • 6. Margarynę utrzeć z budyniem na puszysty krem.
  • 7. Galaretki przygotować według przepisu na opakowaniu, przelać do podłużnej formy, odstawić do całkowitego stężenia.
  • 8. Biszkopt delikatnie rozwinąć, posmarować kremem budyniowym.
  • 9. Galaretkę pociąć na paski, ułożyć na kremie, zwinąć ciasno roladę.
  • 10. Roladę wstawić do lodówki
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować