1.BISZKOPT: białka ubić na sztywną pianę ze szczyptą soli dodać cukier następnie żółtka , mąkę dodawać stopniowo wraz z proszkiem do pieczenia. Ciasto wylać na posmarowaną margaryną i obsypaną bułką tartą blaszkę piec 20 min w temp 180''C UŻYWAMY DO PIECZENIA BLASZKI NAJWIĘKSZEJ NAJLEPIEJ TEJ, KTÓRĄ MAMY W KOMPLECIE Z PIEKARNIKIEM.
2.Galaretkę przygotowujemy wcześniej ja używam foremek do lodu zalewam w nie galaretki wychodzą fajne wzory do dekoracji rolady resztę galaretek zalewam w filiżanki później kroję w kosteczki
3.Krem przygotować wg przepisu na opakowaniu dodać do niego pokrojone galaretki.
4.Po wyciągnięciu z piekarnika gorący biszkopt wyłożyć z blaszki i położyć na rozłożoną bawełnianą ściereczkę. Wraz ze ścierką zwinąć placek w roladę i pozostawić do wystygnięcia.Następnie rozwinąć ciasto, wyłożyć na nie krem i zwinąć ponownie. Górę również smaruję kremem i układam kolorowe galaretki.
Porady
Zwinięcie wraz ze ściereczką ma na celu zwilżyć biszkopt i sprawić by nie pękał przy zwijaniu z kremem.
Komentarze