Rogaliki z rumem

0 (0 ocen)

  • 3 godz.

Rum i czekolada pycha. Rozpływają się w ustach.

  • 3 godz.

Składniki:

  • 45 dag mąki
    12 dag margaryny
    3 łyżki cukru
    2 jajka , białko
    1/2 szklanki mleka
    opakowanie drożdży
    aromat rumowy
    krem czekoladowy lub dżem z róży

Rogaliki z rumem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Przesianą mąkę mieszam razem z cukrem ,drożdżami. Dodaje roztrzepane jajka i roztopiona margarynę . Wyrabiam ,stopniowo dodaję ciepłe mleko oraz kilka kropel aromatu rumowego i dalej wyrabiam aż ciasto będzie elastyczne. Wkładam do woreczka i do naczynia z zimną wodą(po ok. godzinie czasu ciasto wypływa i podwaja objętość)
  • Rogaliki z rumem 2. Wyrabiam ,dzielę ciasto na pół, formuje w koło. Kroję w trójkąty i nakładam nadzienie . Układam na blasze wyłożonej papierem , smaruję roztrzepanym jajkiem z łyżką mleka . Piekę ok 25 minut w 180 stopniach .

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy