Rogaliki z nadzieniem

0 (0 ocen)

  • 60 min

Tanio, szybko, smacznie

  • 60 min

Składniki:

  • Ciasto:
    50 dag mąki
    1/2 kostki drożdży
    1/2 kostki margaryny
    3 łyżki cukru
    szczypta soli
    2 jajka
    1/2 szklanki mleka lub śmietany
    Nadzienie:
    marmolada, masa krówkowa, budyń
    Ponadto:
    cukier puder, sok z cytryny, mleko

Rogaliki z nadzieniem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mąkę rozgnieść z margaryną, wkruszyć drożdże, dodać sól i cukier. Trzeć w rękach do uzyskania grudek. Dodać jajka i mleko. Zagnieść ciasto, aż będzie gładkie.
  • 2. Wyrobione ciasto pokroić na porcje i wałkować. Pociąć na trójkąciki i nadziewać. Zawinięte rogaliki zostawić do wyrośnięcia na 10 min. Piec w 150 stopniach na rumiany kolor.
  • 3. Z pozostałych składników rozrobić lukier i posmarować gotowe rogaliki.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy