ROGALIKI Z MASŁEM CZEKOLADOWYM I MAKIEM

0 (0 ocen)

  • 25 min

Chrupiące, rozpływające się w ustach. Doskonały deser dla dzieci i dorosłych.

  • 25 min

Składniki:

  • Składniki na 6 sztuk :

    1 opakowanie gotowego ciasta francuskiego
    masło czekoladowe
    mak do posypania (dowolna ilość)

Rogaliki z masłem czekoladowym i makiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Rogaliki z masłem czekoladowym i makiem 1. Ciasto francuskie pokroić na sześć równych kwadratów. Na każdy z nich położyć po dwie czubate łyżeczki masła czekoladowego. Składać każdy w trójkąt i formować rogaliki. Rogaliki delikatnie posmarować letnią wodą i posypać makiem. Układać na blaszce wysmarowanej tłuszczem pamiętając o odstępach (ciasto rośnie podczas pieczenia). wstawić do lekko nagrzanego piekarnika. Piec w temp. 220 st. do zrumienienia.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy