Rogaliki z marchewki

4.5 (140 ocen)

pulchne ciasto o intensywnym marchewkowym kolorze

Składniki:

  • 1 szkl cukru
    2 szkl mąki (w zależności od soczystości marchewki, można dodać więcej)
    2 łyżeczki proszku do pieczenia
    2 marchewki
Wystaw ocenę:

4.5 (140 ocen)

Zobacz również:

Rogal Rogale Desery Rogaliki Powidła

Rogaliki z marchewki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • rogaliki 1. Surowe marchewki zetrzeć na drobnej tarce jarzynówce
  • rogaliki 2. Dodać pozostałe składniki i zagnieść ciasto. Gotowe podzielić na trzy części. Rozwałkować na grubość ok 1/2 cm i podzielić na 8 części.
  • rogaliki 3. Na każdy trójkąt położyć łyżeczkę powideł i zwijać rogaliki. Podobnie postąpić z pozostałym ciastem. Gotowe rogaliki ułożyć na blasze i piec 30-40 min w tem. 180*C.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Marchewka Śliwki

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować