Rogaliki z dżemem

0 (0 ocen)

  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Przepis dostałam od sąsiadki :)

  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - mąka pszenna: 2.5 szklanki
    - serek homogenizowany waniliowy (małe opakowanie, 120-130 g): 1 opakowanie
    - proszku do pieczenia: 1.5 łyżeczki
    - cukier waliniowy: 1 opakowanie
    - margaryna: 1 opakowanie
    - dżem o dowolnym smaku: 1 opakowanie
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Przetwory

Rogaliki z dżemem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Z mąki, serka, margaryny, proszku i cukru waniliowego zagniatam ciasto (uwaga: będzie bardzo miękkie i takie ma być)
  • 2. Rozwałkowuję i wycinam trójkąty (tnę na kwadraty, a potem na pół z ukosa).
  • 3. Szerszy brzeg trójkąta smarują nadzieniem i zwijam (od szerszej strony do węższej - widać na zdjęciu).
  • 4. Układam na wysmarowanej tłuszczem blasze. Można przed pieczeniem posmarować rozbełtanym jajkiem.
  • 5. Piec w temp. 180 st. aż rogaliki będą rumiane.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Piknik

Podobne przepisy

To może cię zainteresować