Rogaliki piwne

4.5 (171 ocen)

  • 1 godz. 30 min

Bardzo proste rogaliki, które smakują wyśmienicie. Smakują lepiej po ostudzeniu.

  • 1 godz. 30 min

Składniki:

  • 4szkl. mąki
    0,5 kg margaryny
    1szkl. piwa
    nadzienie, np. marmolada, powidła
Wystaw ocenę:

4.5 (171 ocen)

Zobacz również:

Rogal Rogale Desery Ciastka Rogaliki

Rogaliki piwne - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Z podanych składników zagnieść ciasto, owinąć go folią i włożyć na godzinę do lodówki. Ciasto wałkować na grubość 3-4mm, pokroić w nieduże trójkąty, nakładać gęste nadzienie i zwijać w rogaliki. Posmarować rozkłóconym jajkiem i piec około 20-30 min w temp. 200 stopni.

Porady

Margarynę można w połowie zastąpić masłem, wówczas nasze rogaliki będą smaczniejsze. Zrumienione rogaliki można posypać cukrem pudrem lub udekorować lukrem, jeśli ktoś lubi.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować