Rogaliki orzechowe z makiem

0 (0 ocen)

  • 30 min

Wychodzi takie coś, gdy zostają ,,resztki":)

  • 30 min

Składniki:

  • 100g orzechów włoskich
    140g masła
    1 szklanka cukru
    3 szklanki mąki
    2 jajka
    2 łyżeczki proszku do pieczenia
    300g masy makowej

Rogaliki orzechowe z makiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Orzechy zmielić. Wszystkie składniki połączyć, zagniatając jednolite, gładkie ciasto. W razie potrzeby dosypać mąki. Podzielić na dwie części. Rozwałkować na kształt koła, za pomocą radełka wyciąć trójkąty, nałożyć ndzienie i zwinąć w rogaliki. Tak samo postąpić z drugą częścią ciasta. Piec przez ok. 20- 30 minut w 180 stopniach do zrumienienia.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy