Rogaliki kukurydziano-cynamonowe z miodem

0 (0 ocen)

  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Bardzo smaczne, pachnące cynamonem i miodem. Malutkie, zgrabniutkie idealne do herbaty lub popołudniowej kawki.

  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:


  • - mąka kukurydziana: 225 gramów
    - mąka pszenna: 225 gramów
    - proszek do pieczenia: 15 gramów
    - cynamon mielony: 2 łyżeczki
    - miód: 70 gramów
    - mleko: 0.5 szklanki
    - stopione masło: 120 gramów
    - jaja: 3 sztuki

Rogaliki kukurydziano-cynamonowe z miodem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Przygotowanie:
    Mieszamy mąkę, proszek do pieczenia i cynamon, wlewamy miód.
    Mleko z jajami roztrzepujemy lekko widelcem i mieszamy z płynnym masłem,
    następnie dolewamy do mąki z miodem.

    Wyrabiamy ciasto, aż stanie się gładkie.
    Stolnicę posypujemy mąką, rozwałkowujemy ciasto na grubość 2mm
    i wycinamy równoboczne trójkąty.
    Każdy trójkąt rolujemy i wyginamy, nadając mu kształt rożka.

    Rogaliki układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia,
    pieczemy około 25 minut w temperaturze 180 stopni.
    Smacznego!

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy