rogaliki kokosowe

4.48 (153 ocen)

  • 60 min

Chrupkie, rozpływające się w ustach rogaliki kokosowe. Idealne do herbatki. Długo zachowują świeżość, ale mają jedną wadę- szybko znikają:)

  • 60 min

Składniki:

  • kostka masła
    200 g mąki
    150 g kokosu
    1 jajko
    szczypta soli
    80 g cukru pudru
Wystaw ocenę:

4.48 (153 ocen)

Rogaliki kokosowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kokos zmielić w młynku do kawy (chyba, że mamy bardzo drobny). Miękkie masło utrzeć z cukrem pudrem i solą. Dodać jajko, zmiksować. Dodać kokos i mąkę. Zmiksować do połączenia składników, przełożyć na stolnicę, podsypać mąką i formować rogaliki rękami posypanymi mąką. Układać na blaszce i piec 15 minut w 180*C.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kokos

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować