Rogaliki jogurtowe z nadzieniem różanym

4.5 (156 ocen)

  • Dla 6 osób
  • Średni

Lekkie i smaczne rogaliki jogurtowe

  • Dla 6 osób
  • Średni

Składniki:

  • - jogurt naturalny: 1 szklanka
    - mąka: 4 szklanki
    - drożdże: 4 dekagramy
    - cukier: 4 łyżki
    - żółtka: 3 sztuki
    - olej: 3 łyżki
    - marmolada różana: 200 gramów
    - białko do posmarowania: 1 sztuka
Wystaw ocenę:

4.5 (156 ocen)

Zobacz również:

Desery Marmolady Marmolada różana

Rogaliki jogurtowe z nadzieniem różanym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Rogaliki jogurtowe z nadzieniem różanym 1. Jogurt podgrzać i rozrobić w nim drożdże z połową cukru. Z drugą połową rozmieszać żółtka . Do jogurtu z drożdżami dodać stopniowo mąkę i żółtka oraz sól i olej. Wyrobić ciasto i wałkować cienko. Od razu robić rogaliki z marmoladą, poczekać aż wyrosną ,
  • Rogaliki jogurtowe z nadzieniem różanym 2. Piec na złoty kolor posmarowane rozmąconym białkiem.
    w piekarniku na blasze ok 35 min w temp 175 , na kamieniu ok 20 min w temp 200 st
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Impreza Piknik Kolacja

Podobne przepisy

To może cię zainteresować