Rogaliki jogurtowe-szybkie

4.5 (167 ocen)

  • 2 godz.

Rogaliki sa b.kruche,delikatne,bez jajek i cukru,posypane jedynie cukrem pudrem.Zawieraja co prawda dzem,ale jesli ktos woli moze go pominac-polecam!

  • 2 godz.

Składniki:

  • .300 gr maki pszennej
    .150 gr jogurtu
    .120 gr masla zimnego
    .2 lyzeczki proszku do pieczenia
    .szczypta soli
    .dzem brzoskwiniowy
    .cukier puder do posypania
Wystaw ocenę:

4.5 (167 ocen)

Zobacz również:

Desery

Rogaliki jogurtowe-szybkie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Make przesiewamy z proszkiem do pieczenia,robimy dolek nastepnie dodajemy maslo i jogurt.
  • 2. Siekamy wszystkie skladniki nozem,zagniatamy ciasto,potem owijamy je folia i pozostawiamy w lodowce na 1 godz.
  • 3. Piekarnik ustawiamy na 180st.C ,blaszke wykladamy papierem do pieczenia.
  • 4. Wyjete ciasto z lodowki dzielimy na dwie czesci i walkujemy na dwa okragle dyski.
    Dyski dzielimy radelkiem na 8 czesci kazdy.
  • 5. Dzem nakladamy na szersza czesc trojkata i zawijamy w rogalik,potem ukladamy na blaszce.
  • 6. Pieczemy 20 min,nastepnie studzimy ,a przed podaniem posypujemy cukrem pudrem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować