Rogaliki Francuskie z różanym nadzieniem

0 (0 ocen)

  • 10 min

Te rogaliki są chrupiące i rozpływają się w ustach. Znakomite na śniadanie do gorącego kakao i aromatycznej kawy i herbaty.

  • 10 min

Składniki:

  • Składniki:
    na 12 rogalików
    2 świeże ciasta francuskie (po 275g.)
    marmolada różna
    1 czekolada mleczna (100g.)
    cukier puder

Rogaliki francuskie z różanym nadzieniem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Rogaliki Francuskie z  różanym nadzieniem 1. Każde ciasto pokroić na 6 kwadratów. Na środek każdego nakładać po
    2
    łyżeczki różanej marmolady. Składać każdy z nich na trójkąt i
    formować rogaliki. Układać na blaszce posmarowanej tłuszczem
    pamiętając o odstępach. Wstawić do nagranego piekarnika. Piec na
    złoty
    kolor w temp. 220st. Po ostudzeniu polewać rogaliki rozpuszczoną w
    kąpieli wodnej czekoladą lub posypać cukrem pudrem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy