Rogaliki francuskie

0 (0 ocen)

  • 30 min

z nadzieniem mięsno-warzywnym

  • 30 min

Składniki:

  • 1 opakowanie ciasta francuskiego
    1 filet z udka kurczaka
    10 dkg sera żółtego
    kawałek cukinii (ok. 10 dkg)
    20 dkg pieczarek
    1 białko
    sól, pieprz
    przyprawa do gyrosa
    curry
    słodka i ostra papryka
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Rogal Ciasta Rogale Rogaliki Przystawki

Rogaliki francuskie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Farsz do ciasta francuskiego 1. Mięso z kurczaka pokroić na kawałki, przyprawić solą, pieprzem, słodką i ostrą papryką i przyprawą do gyrosa i podsmażyć do miękkości. Cukinię pokroić w kosteczkę, posypać curry, podsmażyć i przełożyć do kurczaka. Pieczarki pokroić w kawałki, podsmażyć, doprawić solą, pieprzem i papryką i przełożyć do mięsa. Ser zetrzeć na tarce o grubym oczku i dodać do reszty składników. Wymieszać.
  • Rogaliki francuskie z nadzieniem 2. Ciasto francuskie przekroić na pół i każdą połowę po przekątnej na 4 części. Otrzymamy 8 trójkątów. Na każdy trójkąt nakładamy farsz i zawijamy rogaliki. każdy z nich smarujemy z wierzchu roztrzepanym białkiem. Układamy je na blaszce wyłożonej pergaminem i wkładamy do piekarnika rozgrzanego do 200 stopni na 20 minut. Podajemy ciepłe. Smacznego :)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ciasto francuskie Cukinia Pieczarki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować