Rogaliki francuskie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Mięso z kurczaka pokroić na kawałki, przyprawić solą, pieprzem, słodką i ostrą papryką i przyprawą do gyrosa i podsmażyć do miękkości. Cukinię pokroić w kosteczkę, posypać curry, podsmażyć i przełożyć do kurczaka. Pieczarki pokroić w kawałki, podsmażyć, doprawić solą, pieprzem i papryką i przełożyć do mięsa. Ser zetrzeć na tarce o grubym oczku i dodać do reszty składników. Wymieszać.
2.Ciasto francuskie przekroić na pół i każdą połowę po przekątnej na 4 części. Otrzymamy 8 trójkątów. Na każdy trójkąt nakładamy farsz i zawijamy rogaliki. każdy z nich smarujemy z wierzchu roztrzepanym białkiem. Układamy je na blaszce wyłożonej pergaminem i wkładamy do piekarnika rozgrzanego do 200 stopni na 20 minut. Podajemy ciepłe. Smacznego :)
Komentarze