Rogaliki

4.5 (192 ocen)

Opublikowany w Magazynie

To ciasto można wykorzystać na wiele sposobów.

Składniki:

  • Ciasto:
    5 dag drożdży
    1/2 kg mąki
    1/2 szkl. cukru
    2 jajka
    kostka margaryny
    1 szkl. śmietany

    Oraz:
    marmolada
    cukier puder
Wystaw ocenę:

4.5 (192 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Desery Marmolady

Rogaliki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Składniki ciasta zagniatamy. Zawijamy w lnianą ściereczkę i wkładamy na
    25 minut do zimnej wody. Gdy ciasto wypłynie, wyjmujemy i osuszamy, a następnie chwilę wyrabiamy.
  • 2. Ciasto dzielimy na części, rozwałkowujemy w koła, a następnie kroimy w trójkąty. Smarujemy marmoladą. Formujemy rogaliki. Pieczemy w 185 °C na
    złoty kolor. Posypujemy cukrem pudrem.

    Z ciasta możemy też zrobić paszteciki z kapustą i grzybami lub farszem
    mięsnym.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Owoce

Notka redakcyjna

PP_01-2011

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować