Rizess - czekoladki z masłem orzechowym

0 (0 ocen)

czekoladki z masłem orzechowym

Składniki:

  • 3 czekolady mleczne
    maslo orzechowe ok 50 g
    1 łyżka cukru pudru
    1 łyżka masła
    szvczypta soli

Rizess - czekoladki z masłem orzechowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Masło rozpuścić i ciepłe rozmieszać z masłem orzechowym (może być z kawałkami orzechów), cukrem pudrem i solą.

    Czekoladę 1 i 1/2 tabliczki rozpuszczamy w kąpieli wodnej smarujemy pędzlujemy papilotki i do zamrażarki. Jak będą twarde dodajemy masę z masłem orzechowym i do zamrażalki. Roztapiamy następną czekoladę i pędzlujemy całość. I do zamrażarki. Gotowe. ok 13 papilotek.

Porady

Papilotki wkładamy do blaszki na muffiny.

Komentarze

Podobne przepisy

5 (172 ocen)

Opublikowany w Magazynie
Czekoladki z masłem orzechowym