Risotto z warzywami

0 (0 ocen)

  • Dla 2 osób
  • Średni

Risotto w wersji wegańskiej

  • Dla 2 osób
  • Średni

Składniki:

  • - ryż: 100 gramów
    - papryka czerwona: 0.5 sztuki
    - papryka żółta: 0.5 sztuki
    - cukinia średnia: 0.5 sztuki
    - kalafior: 20 sztuk
    - szafran (pręciki): 1 szczypta
    - sól: 3 szczypty
    - pieprz: 2 szczypty
    - curry przyprawa: 3 szczypty
    - olej rzepakowy: 1 łyżka
    - bulion warzywny: 1 szklanka
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Risotto z warzywami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Na rozgrzaną patelnię z olejem dodać szafran, następnie dodać ryż. Całość smażyć mieszając tak długo, aż ryż zacznie trzeszczeć. Następnie do ryżu dodać pokrojoną w kostkę czerwoną paprykę, żółtą paprykę, cukinię i różyczki kalafiora. Do dania dodać ciepły bulion, gotować i doprawić do smaku solą, pieprzem, curry. Danie gotować dodając ciepły bulion, aż do miękkości ryżu.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

4.49 (171 ocen)

Opublikowany w Magazynie
Risotto z warzywami i kurczakiem

To może cię zainteresować