Risotto z warzywami

0 (0 ocen)

  • 60 min

Moja rodzina ją uwielbia

  • 60 min

Składniki:

  • 2 woreczki ryżu
    1 puszka kukurydzy
    1 papryka biała
    3 duże marchewki
    mały brokuł lub pół dużego
    sos sojowy
    1/3 kostki rosołowej
    sól, pieprz, papryka w proszku,
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Risotto z warzywami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • marchewka z kukurydzą 1. Na dużej patelni rozgrzać olej i wsypać marchewkę, poddusić ok 15-20 min. Kukurydze odcedzić i dodać do marchewki i dusić aż marchewka zmięknie.
  • ryż z sosem sojowym 2. W tym czasie w garnku podgrzać niewielką ilość oleju, wsypać ryż i chwilę go podsmażyć. Kostkę rosołową rozpuścić w szklance wody i dodać do ryżu, dodać również 2 łyżki sosu sojowego, całość wymieszać, następnie zalać gorącą wodą ryż, aby był cały przykryty i gotować ok 15- 20 min, w razie potrzeby dolewać wody.
  • brokuł i papryka 3. Na następnej patelni rozgrzać olej i wsypać brokuł razem z papryką i smażyć aż brokuł zacznie mięknąć.
  • 4. Brokuł i paprykę wsypać do marchewki i kukurydzy doprawić pieprzem, papryką w proszku, i łyżką sosu sojowego i dusić wszystko razem jeszcze przez ok 20 min.
  • 5. Na końcu dodać ugotowany ryż i wszystko razem wymieszać

Porady

Można na sam koniec posypać potrawę chilli w proszku, aby była pikantna.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

4.49 (171 ocen)

Opublikowany w Magazynie
Risotto z warzywami i kurczakiem

To może cię zainteresować