Risotto z kurczakiem i fasolą

4.5 (188 ocen)

  • 20 min

Bardzo pożywne i pyszne

  • 20 min

Składniki:

  • 250 gram ryżu do risotto
    1 pierś z kurczaka
    puszka czerwonej fasoli
    1 litr rosołu
    9-10 średnich pieczarek
    1 średnia cebula
    1/3 dojrzałego avocado
    starty parmezan
    łyżeczka masła
    natka pietruszki do dekoracji
    przyprawy: sól, pieprz, papryka ostra
Wystaw ocenę:

4.5 (188 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Risotto

Risotto z kurczakiem i fasolą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Na patelni rozpuszczamy masło, dodajemy drobniutko pokrojone pieczarki i cebulkę, dusimy pod przykryciem. Następnie dodajemy ryż i zalewamy rosołem. Na drugiej patelni smażymy pokrojonego w małe kawałki kurczaka, doprawiamy solą i pieprzem. Gdy ryż napęcznieje i będzie już miękki, dodajemy fasolę, usmażonego kurczaka, mieszamy, doprawiamy. Zdejmujemy z ognia, dodajemy pokrojone w kosteczkę avocado, mieszamy i podajemy posypane parmezanem i pietruszką
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Fasola czerwona Kurczak

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

4.49 (171 ocen)

Opublikowany w Magazynie
Risotto z warzywami i kurczakiem

To może cię zainteresować